![](https://vproastia.gr/wp-content/uploads/2024/07/sushi-kinjo-vrilissia.jpg)
Η ήρεμη δύναμη του Νίκου Πολιτάκου καθιέρωσε το Kinjo ως μία από τις καλύτερες επιλογές για ιαπωνικό φαγητό αξιώσεων στην Αθήνα. Αυτή τη σεζόν ο ταλαντούχος σεφ, εκτός από τα Βριλήσσια, θα υποδέχεται τον κόσμο που τον καθιέρωσε και στο νέο του εστιατόριο στη Μύκονο.
Το καλό πράγμα διαδίδεται γρήγορα. Το «word of mouth» είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ταξιδέψει ένα εστιατόριο ταχύτατα στο κοινό και να καθιερωθεί ως αγαπημένο στέκι. Το ιαπωνικό restobar Kinjo στα Βριλήσσια είναι ακριβώς μια τέτοια περίπτωση. Σε ένα τυπίστικο ημιυπόγειο, στην Πλατεία Αναλήψεως, κοντά στην Αττική Οδό, διακοσμημένο λιτά με τον κλασικό, στιβαρό ιαπωνικό μινιμαλισμό, αναμειγνύοντας τους ζεστούς γήινους τόνους του ξύλου με το μυστηριώδες μαύρο, ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Πολιτάκος, φεύγοντας από το φημισμένο Kiku, έφτιαξε το 2018 ένα μικρό διαμαντάκι που έγινε πολύ γρήγορα γνωστό για την εξαιρετική κουζίνα του.
To Kinjo δεν έγινε viral ως ένα ακόμα καλό σουσάδικο, αλλά ως ένα ιαπωνικό εστιατόριο αξιώσεων, εκτός πιάτσας, κρυμμένο σε μια περιοχή που γαστρονομικά λίγα πράγματα είχε να επιδείξει. Από τα τραπέζια του και από το μπαρ του σεφ που βλέπει όλα όσα γίνονται στην ανοιχτή κουζίνα, έχουν περάσει όλοι: μπον βιβέρ, ψαγμένοι και απαιτητικοί κυνηγοί εκλεκτών γεύσεων, ενημερωμένοι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, γευσιγνώστες και φυσικά θιασώτες του hype που δεν τους ξεφεύγει τίποτα που συζητιέται σε αυτή την πόλη.
Όλοι φεύγουν και έχουν έναν καλό λόγο, μιλώντας κυρίως για φίνες γεύσεις που εκτός από το εξαιρετικό sushi, τις βρίσκεις και σε πιο εστιατορικά πιάτα όπως τα φοβερά fried dumplings με λαβράκι που κολυμπούν σε μια εθιστική, απίθανη κρέμα butter ponzu με τρούφα και πουρέ λαγόχορτου (από τα ωραιότερα πράγματα που έχω φάει στην έθνικ, ασιατική γαστρονομική σκηνή της Αθήνας).
Από το Kiku στο Τόκιο κι από τα Βριλήσσια στη Μύξονο: Πώς ο Νίκος Πολιτάκος έκανε το Kinjo φαινόμενο
Φέτος, μετά από μια σταθερά δυνατή πορεία, το εστιατόριο, καθιερωμένο πλέον, άνοιξε πανιά και για τη Μύκονο, όπου ο Νίκος Πολιτάκος θα δημιουργεί τα ίδια ακριβώς πιάτα ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του που ποντάρει σε premium πρώτες ύλες, τις οποίες επιλέγει πολύ προσεκτικά ο ίδιος κάνοντας ένα ενδελεχές γαστρονομικό σαφάρι.
Αυτό, σε συνδυασμό με την επιμονή του σεφ να διδαχθεί απευθείας την ιαπωνική κουζίνα εκεί όπου χτυπά η καρδιά της, στο Τόκιο, τον βοήθησαν να χτίσει τη φήμη του: «Αν και είχα ξεκινήσει την καριέρα μου είκοσι χρόνια πίσω με ιταλική, μεσογειακή κουζίνα, πάντα με έλκυε χωρίς να ξέρω το λόγο η ιαπωνική γαστρονομία. Σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο πήρα την απόφαση να αφοσιωθώ σε αυτήν μαγειρικά. Επιστρέφοντας πήρα τις βάσεις στο εστιατόριο Kiku και παράλληλα άρχισα να το ψάχνω περισσότερο, ταξιδεύοντας, διαβάζοντας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από αυτή την ιδιαίτερη κουζίνα που είχα ερωτευθεί. Ταξίδεψα μάλιστα στην Ιαπωνία όπου εξέλιξα τις γνώσεις μου περαιτέρω και το 2018 άνοιξα το δικό μου ιαπωνικό εστιατόριο, το Kinjo», εξηγεί στο iefimerida ο σεφ Νίκος Πολιτάκος.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida